2023/1 Hírlevél

 emvalogo
  -

2023/1 Hírlevél

Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

 
         
   

Tisztelt Látogató!

Honlapunk az alábbi friss hírekkel bővült!

 

 

Agroturisztikai kutatás

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat együttműködik a helyi termelők turisztikai szolgáltatásainak feltárásáról szóló kutatásban. A felmérés célja, hogy a hazai agroturizmus helyzetét feltárva, széles szakmai körben javaslatot tegyünk a fejlesztésekre és intézkedésekre, valamint, hogy konkrét projektek induljanak a termelők diverzifikációjának támogatásának érdekében.

Bővebben...

 


Átadták a Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat

Immár tizenötödik alkalommal adták át június 23-án, Alsómocsoládon a Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjakat, amelyek erkölcsi elismerések mindazoknak, akik kiemelkedő színvonalon, a munkaidő korlátait nem ismerve végzik falugondnoki feladatukat. Elismerések azoknak a vidékfejlesztő szakembereknek, közösségfejlesztőknek, akik szűkebb környezetükben, vagy országos szinten elkötelezetten tevékenykednek az egymás közötti hídépítésben, a szakértők és a helyi lakosság közötti párbeszédben.

A rangos bíráló bizottság Kemény Bertalan Falufejlesztési Nagydíjat adományozott Dr. Eperjesi Tamás térség-, vidék- és falufejlesztőnek. Nevéhez köthető számtalan fejlesztési program, melyekben nem csupán tervezési, hanem megvalósítási szerepet is vállalt, települési, térségi és országos szinten egyaránt. Egyformán otthon van a térségfejlesztésben, a kistelepülési könyvtárak, az integrált közösségi terek, a településfejlesztésre alakult helyi és térségi szervezetek, LEADER akciócsoportok életében. A Kis-Térség Fejlesztők Szakmai Egyesületének meghatározó személyisége, aki Mindig együttműködésekben, hálózatokban gondolkodik, a komplex fejlesztések elkötelezett híve.

Bővebben...

 


Indul a méhészeti támogatási program

Az agrártárca 2,8 milliárd forintos forráskerettel hirdette meg a méhészek munkáját segítő idei támogatási konstrukcióit, amelyek kulcsszerepet játszanak a magyar méhágazat életében - jelentette be Nagy István agrárminiszter. Az érintettek 2023. július 4. napjától nyújthatják be kérelmeiket.

Bővebben...


 

 

   
         
 - - -
Nem szeretne több Hírlevelet kapni?
Powered by AcyMailing