2023/2 Hírlevél

 emvalogo
  -

2023/2 Hírlevél

Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

 
         
   

Tisztelt Látogató!

Honlapunk az alábbi friss hírekkel bővült!

 

Továbbra is várjuk projektötleteiket

leaderMagyarország Kormánya célul tűzte ki a társadalmi együttműködés erősítését és a szegénység, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelmet, ezen belül a vidéken élők számára a vidéki települések élhetőbbé, vonzóvá tételét.

A cél elérését a Kormány a LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködésével tervezi megvalósítani.

A felhívás keretében a HACS-ok, így a Zagyvaság Vidékfejlesztési Egyesület is a Közös Agrárpolitikai Stratégiai Tervhez fűződő Helyi Fejlesztési Stratégiát dolgoz ki a 2024-2027-es időszakra, amely a helyi fejlesztési igények, a térségben felmerülő projektötletek alapján, a térségi igények kielégítését célozza.

Mindezek megvalósítására pályázati kereteken belül nyílik majd lehetősége a HACS területén lévő települések mikro-, kis- és középvállalkozásainak, nonprofit gazdasági társaságoknak, civil szervezeteknek és önkormányzatoknak.

Kérjük, amennyiben lenne olyan projektötlete, amely a fenti célokhoz illeszkedik és pályázat segítségével megvalósítható településén, kérjük írja fel a projektgyűjtő adatlapra és juttassa el azt hozzánk 2023. szeptember 20-ig.

Az adatlapot ide kattintva tudja letölteni!        

Kérdései esetén forduljon a Zagyvaság Vidékfejlesztési Egyesület munkatársaihoz, az alábbi elérhetőségeken:

Személyesen: hétfőtől péntekig 8-16 óra között, 3000 Hatvan, Balassi Bálint út 3.

Telefonon: 70/3853971

Emailen: zagyvasagvke@gmail.com

Köszönjük segítő együttműködését.

 





Büszkeségeink, a Hungarikumok címmel kiállítás nyílt a Vajdahunyadvárban

Büszkeségeink, a Hungarikumok címmel időszaki kiállítás nyílt csütörtökön a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a budapesti Vajdahunyadvárban.

Bővebben...


Hamarosan folytatódik a HELYI TERMÉK rendezvénysorozat

A 2023 tavaszán nagy érdeklődésre számot tartott „Helyi termék” címmel szervezett rendezvénysorozat újabb négy állomással folytatódik 2023. október 3-a és 17-e között. A rendezvényeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével szervezi meg.

Bővebben...


Kezdetét vette a Nemzeti Agroturisztikai Stratégia elkészítése

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AOFK) kezdeményezésére, széleskörű országos összefogással (benne például az Agrárkamara, a Kislépték Szövetség, az MNVHkezdetét vette a Nemzeti Agroturisztikai Stratégia elkészítése.
 
A stratégiai dokumentum megalapozása érdekében zajlik egy kérdőíves felmérés a helyi termék előállítók körében.
 
A kérdőív ide kattintva látható: https://forms.gle/U38HZWa8bBocNV37A (a kérdőív kitöltése kb. 15-20 perc)


Mitől lesz jobb az élet vidéken? - folytatódik a LEADER program

Az eddigiekhez hasonlóan az új támogatási rendszerben is folytatódik a LEADER program, amely a vidéki kistelepülések önkormányzatai, vállalkozói és civil szervezetei számára nyújt lehetőséget kisléptékű vidékfejlesztési, vállalkozásfejlesztési projektek megvalósítására.

Bővebben...


 

 

 

 

 

   
         
 - - -
Nem szeretne több Hírlevelet kapni?
Powered by AcyMailing