2023/3. Hírlevél

 emvalogo
  -

2023/3. Hírlevél

Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

 
         
   

Tisztelt Látogató!

Honlapunk az alábbi friss hírekkel bővült!

 

A Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület megkapta a LEADER Helyi Akciócsoport elismerést a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozóan

Megfelelve a 2021/1060 EU rendelet 32. cikk (2) és (3) bekezdéseknek, a helyi akciócsoportok kiválasztása és a helyi fejlesztési stratégiák jóváhagyása megtörtént.
A jóváhagyásról szóló dokumentumot a mai napon megkaptuk az Irányító Hatóságtól, a Helyi Fejlesztési Stratégiák elkészítésének támogatása vonatkozásában keletkezett Támogatói Okirat kibocsátására is hamarosan sor kerül.


 


Jövő év elején indulnak az új agrár- és vidékfejlesztési pályázatok

Elkészült a 2024. évi pályázati menetrend az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokhoz, csaknem 2900 milliárd forintnyi forrás áll a gazdák rendelkezésére – jelentette be közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

A tárcavezető emlékeztetett, Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervét 2022. november 7-én fogadták el Brüsszelben, amely az idei évtől egészen 2027-ig tartalmazza a magyar agrár- és vidékfejlesztési támogatások kereteit, lehetőségeit a gazdálkodók, élelmiszer-előállítók és a vidéki térségeink települései számára. A minisztérium célja, hogy versenyképes, 21. századi, modern mezőgazdaság és feldolgozóipar működjön Magyarországon.

Bővebben...

 


A vidék további fejlődését szolgálja a LEADER

A LEADER program a vidékfejlesztési támogatáspolitika egyik tartópilléreként hosszú évek óta szolgálja a vidéki Magyarország fejlődését. A Vidékfejlesztési Program lezárásához közeledve a 2014-ben kezdődött jelenlegi LEADER program is zárul, de helyét átveszi a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terven alapuló új kezdeményezés - ismertette Nagy István agrárminiszter.

Bővebben...


 

 

   
         
 - - -
Nem szeretne több Hírlevelet kapni?
Powered by AcyMailing