Nyomtatás

Megújult a nagykökényesi Művelődési Ház épülete

Írta: Csépe László - .

Nagykökényes Község Önkormányzata falumegújításra és –fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatásra “A nagykökényesi Művelődési ház felújítása” címen nyújtott be támogatási kérelmet. Pozitív döntést követően 2013. novemberében el is indulhattak az építési munkálatok, melyhez 4 686 393 Ft támogatást vettek igénybe.

A Művelődési Ház belső felújítása 2007 folyamán megtörtént, azonban a külső hőszigetelés és az amortizálódott fa nyílászárók miatt a téli időszakban – a hűvös termek miatt - a kihasználtság lényegesen alacsonyabb volt, a külső megjelenés pedig elcsúfította a falu központjának képét.

A fejlesztés során a 316 m2-es épület teljes tetőfelújítása, a málló vakolat eltávolítását követően külső szigetelési és vakolási munkák, valamint hőszigetelt műanyag nyílászárók beépítése történt.

A gazdaságos üzemeltetés, az épület tartalommal való megtöltése volt a cél, lehetőséget adva ezzel a helyiek, kiemelten a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltésére.